Använd magnesiumstearat i din tablettillverkning

Tabletterna blir klara direkt. Självklart måste det finnas släppmedel i tabletter. Om man inte använder det blir tabletterna svåra att ta ur formen.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. Då kan de tryckas ut lättare. De håller formen och kan packas för produktion.

Hur används magnesiumstearat inom medicinindustrin?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Magnesiumstearat ger en blank yta så att tabletten lossnar från stansen. Normal dosering är 0,5 till 1%, i extremfall 2%. Blanda i det sist av allt. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat kan inte lösas av vatten. Det kommer som ett pulver som kan användas i pulverblandningen som pressas till tabletter. Det här är ett ämne som är säkert att använda då man formar tabletter som ska intas som medicin.

Det måste gå snabbt att tillverka

Det ska gå fort idag. Stansarna kan köra nonstop idag. En automatiserad process kan dessutom paketera snabbare.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. Då används ett stanshuvud. Större maskiner kan ha större huvuden. Då är det en verklig snabb tillverkning.

En duktig operatör kan snabbt finna anledningen till att pressningen måste avbrytas men den kommer inte att vara tabletter som fastnar i stans. filmdragerade tabletter
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Det är viktigt att det flyter på. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Tablettstansen kan skadas.

tablettslagning

För att det ska flyta på bra måste klibbmedlet bestå av 20 % och släppmedlet uppgå till 1 %.

Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa både släppmedel och klibbmedel.

Produktionen måste vara noga planerad.

Du måste planera din tillverkning. Det gäller särskilt släppmedel i tabletter.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Att kontrollera släppmedlet är en sådan detalj. Då blir det bäst resultat.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.