Är bakpulver och bikarbonat samma sak?

Bakpulver har fler fördelar än bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det finns också andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

Använd bakpulver till bakning

köpa

Bakpulver använder man ju till bakning. Oavsett om man ska baka scones eller en god chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Vilka skillnader finns på bakpulver och bikarbonat? Kärt barn har många namn och visst är de rätt lika ändå.

I ren form används det till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. natriumbikarbonat Om man ska städa så är det bäst att använda den rena formen.

Men du kan också få viss effekt med bakpulvret om du håller i ättika. Den rena formen säljs dessutom i större förpackningar.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för olika behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Allt-fraktfritt.se har dem på lager.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser skillnaden så förstår man ju att bikarbonatet är klart bäst. Om du har det rena saltet så är det ingen fara. Du kan baka med mindre mängder och ta bort fläckar. Det är inte lika självklart omvänt.

Bikarbonat kan ju användas på en rad olika sätt. Det funkar till och med till tandblekning.

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. På så sätt kan du klara det mesta!