Bjud på sockerdricka då det blir dags för släktkalas

Var förberedd när gästerna kommer. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. Med sockerdricka kan det aldrig gå fel. Servera det till barnen.

Alla gillar sockerdricka

Läskedrycker

Då det ska väljas en klassisk läsk som alla tycker om så är sockerdricka är ofta det naturliga valet. Det är klassiskt svenskt. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Alla gillar den. Den är lättsam och alltid mycket söt. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Den variant som du gör kan ha mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. Prova också Aromhusets egen serie. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Det har aldrig varit enklare att göra egen sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Smaken i sockerdricka får man genom att krocka päronsmak med citronsmak och få fram en helt ny unik smak. Under 1900-talet hade Saturnus aromen till den bästa sockerdrickan, L104. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

Om du gör bål får läsken inte ta över. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Resten är som vanligt. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Hur mycket mineralvatten med smak kan du dricka?

Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Men så behöver det inte vara.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset är bäst på läskkoncentrat idag.

Det är inte farligt med mineralvatten. Läskkoncentrat Socker är inte heller farligt. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Om man vill dra ned på socker är de sockerfria smakerna ett välkommet inslag.

Tänk på detta när du serverar

Det handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Använd dina finaste glas vid servering.

Om du häller på kanna blir det avslaget. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Garnera gärna med olika tillbehör.

Det här är en klassisk smak som går väl ihop med citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Det uppfattas som friskt.