Bli av med mossan i trädgården med en ejektorflaska

Det är bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på, ja och så kanske djupt inne i skogen där den breder ut sig som ett mjukt täcke över sten och häll. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Ingen mossa kan motstå Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

gödningsspridare

Så fungerar en ejektorflaska

Man kan säga ett en ejektordunk fungerar lite som en trädgårdsspruta. Med vattenslangen påkopplad kan man kontrollera spridningen va medlet. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Med dunken sker blandningen automatiskt. Det är bara att sätta igång.

Man kan antingen kör med GTI eller Takrent.

Om man har mossa på taket så kan man använda GTI och Takrent Turbo också. Till detta får man en särskild ejektordunk som är avsedd för tak. Men då man ska behandla taket så jobbar man lite annorlunda.

Synlig mossa kan man skrapa bort först. Sedan kan man använda vatten för att få bort allt det lösa. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Tak GTI tar bort det sista. Man låter medlet verka.

Det finns en plan B också. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. gödselspridare Låt det sedan regna bort, det tar några månader.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller dunken. Då flaskan är ganska dyr så är det bättre att återvinna den. Blanda själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Allt-fraktfritt.seDe säljer till exempel ejektordunkar. Allt är fraktfritt.De har också egna mossmedel under andra namn.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. Ofta är det dessutom bättre (starkare blandning) då företaget har råd att kosta på sig då man säljer direkt till konsument utan mellanhänder. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Det är ju starka saker man håller på med.

Man bestämmer ju själv om man behöver hjälp. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Man måste ju ändå ta bort mossan.