Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

bästa

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Använd bakteriedödande produkter

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. beställa handsprit Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Köp det och håll händerna rena.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Den kan behövas då och då.