Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Sjukdomen är helt ny. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Var noga när du desinficera

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du vill ha ett bra skydd mot virus så ska du använda antibakteriell handtvål. Men kom ihåg att tvätta ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Virus och bakterier finns i alla hem. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Var skyddad året runt

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

Desinficera

Vad är ytdesinfektion?

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.