Egentillverkad lakrits I hemmet

Laktits är det massor som gillar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som likaså kallas för salmiak.

lakrits

Använda lakritspulver därför att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan tillverka ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är icke så svårt som man kan tro. Man kan rentav få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan producera med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Ibland så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Festligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. var beställer man lakritspulver Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att testa, salt och sött går likaså bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man icke behöver frukta att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken enbart därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan besök från utlandet så kanske man ska vara en aning eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.