Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. Om du använder handdesinfektionsmedel på rätt sätt kan det faktiskt leda till att andra som kunde ha dött av Corona inte blir smittade.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. En bakteriedödande tvål är viktig. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

bakteriedödande

Köp inte hem flera liter handsprit. desinfektionsmedel spray Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Du kan få torra händer. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Har du ytdesinfektion hemma?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Handtag kan för smittan vidare. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Du kan ha på dig handskar också.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Så kan du öka ditt skydd. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Sprayen kan neutralisera viruset.