Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Man måste inte krångla till det. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

bakterier

Så kan smittan föras vidare. Nu är du en smittbärare. Corona är inte samma sak som influensa.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. coronavirus kan smitta mycket längre. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Man kan få ont i lederna. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Alla reagerar olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Även inom samma familj kan reaktionerna bli olika. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Behöver du testa dig?

Har du flera symtom så kanske du måste testa dig. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Rätt tips och råd är viktiga.

Men om du ändå är hemma och inte behöver gå ut kanske du inte behöver testa. Det är viktigt att isolera sig om man är sjuk. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Några doser C-vitamin om dagen räcker bra.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. desinfektera Man kan köpa det i Sverige också.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.