Kasta inte bort pengarna på handsprit för det fungerar inte mot coronaviruset

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit är verkningslöst mot coronaviruset.

Säljare och handsprittillverkare jublar åt den enorma försäljningen och nämner inget om att det inte fungerar mot coronaviruset.

Skall man ta död på coronaviruset så skall man använda handsprit påstår många hemsidor.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Risken att smittas av coronaviruset ökar om man använder handsprit

Handspriten dödar alla bakterier på huden, bakterier som annars skulle försvarat oss mot coronaviruset. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar däremot. Finns fortfarande att köpa på prisad.seDesinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

desinfektion

Kasta all handsprit säger Sahlgrenskas bakteriologiprofessor

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Klara besked från överläkaren och professorn i klinisk bakteriologi, Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Kasta all handsprit är hennes uppmaning.
– Jag kastar all handsprit jag hittar på arbetsplatser. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

Hemmablandad handsprit är verkningslös mot coronaviruset.

Det florerar en mängd recept och tiotusentals människor blandar sin egen “handsprit” av vatten, glycerin och T-sprit som T-röd.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Dessa recept sprids av både bloggare, privatpersoner och tidningar. T-Röd säljer som smör i solen.

Handsprit, hemmagjord eller ej, fungerar inte mot coronaviruset. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ Denatureringsmedel är tillsatt för att göra T-röd odrickbar. Färgämne tillsätts också.

Inte precis en blandning en hudläkare skulle rekommendera att hälla på händerna.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

Desinfektionsmedel, handdesinfektion och antibakteriell tvål har sålt slut i hela landet på några dagar. Miljontals privatpersoner har köpt verkningslös handsprit.

Desinfektionsmedel har tagit slut i hela Europa. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Glycerin är tidvis slut trots att det används väldigt lite i handsprit. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

I den takt det går att få flaskor och dunkar fylls de på med antibakteriell spray och säljs.

En del säljande företag är så fräcka att de säljer utan att ha varor att leverera. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Beställaren kan bara hoppas.

Desinfektionsprodukter i normalstorlek 1/2 liter är just nu slut överallt. Coronavirusdödande handtvål är slut.

Följande butiker har däremot varor att sälja:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Okända för de flesta andra. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
3 sidor företag utan varor är vad Google visar, ingen av dessa butiker är med.