Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Den rådande situationen har medfört att allt fler använder handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Svenskar har bunkrat handsprit i flera månader. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Faktum är att förkylningsvirus ofta överlever handspriten. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är fakta som inte har förändrats bara för coronaviruset.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

antibakteriell

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

När det blir influensatider eller då du märker att många blir sjuka kan du repetera reglerna för korrekt handtvätt. Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Det är viktigt att skölja händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Använd den också när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då blir det lättare att komma ihåg.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. ytdesinfektion plus Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Tänk på andra i tider likt dessa. Barn med influensasymtom kan smitta dig. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Se även över lagret på jobbet.