När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Handtvål fungerar på så vis att bakterier och virus dödas. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Med antibakteriell tvål har du en grundsten i arbetet med att mota bort smitta från din kropp.

Hemma vill du ju också ha antibakteriell tvål, men vilken?

Sjukhusen tillhandahåller all personal och sina besökare antiseptisk tvål och handsprit. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

handsprit

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda bra desinfektion rutiner redan innan du får symtom. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

sterilisering

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Fall inte för handspritens lockelser. handsprit apoteket Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Handsprit kan torka ut din hy. Det är inget vidare. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

En bakteriedödande spray är bra att ha hemma för desinfektion oavsett om det råder förkylningstider eller inte. Du kan ta med sprayen överallt.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Det naturliga skyddet som huden på dina händer har riskerar att försvinna om du överanvänder handsprit och huden torkas ut och skadas. Med den uttorkade effekten som handsprit ger med tiden så kan du få sår och hudbesvär. Katjonisk vattenbaserad handdesinfektion är snällare mot huden än handsprit .

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Om du använder rikligt med tvål och gnuggar med den över händerna under en halv minut får du ett bra virusskydd. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

God handhygien är dock bara en början av vad du behöver göra för att skydda dig mot virus och en pandemi. Det är mer som avgör om du blir smittad eller inte. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Ytor som du ofta tar i behöver du rengöra ordentligt utöver dina händer. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

För att få rent ytorna hemma så kan man använda rengöringsmedel som man använder med trasor. Ännu enklare är att använda en bra antibakteriell spray som du sprayar över dörrhandtag och mer. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Du kan spraya på varor som du tar med dig hem från butiken. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Bästa fabrikat är IONplus.

Att konstant vara skyddad är extra viktigt om du rör dig utanför hemmet och det är därför viktigt att alltid ha tillgång till desinfektionsmedel.

Eftersom handsprit säljs i små förpackningar så är det lätta att bära med sig för många. Alkoholfria medel är också enkla att bära men de är missförstådda i komparation med vanlig handsprit. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.