Om du har bryggsocker hemma så kan du brygga eget öl

Det är faktiskt inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Man tjänar på att vara förberedd

Att brygga kräver förberedelse. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Det kan lätt gå åt skogen annars.

Ha ordning och reda på det du gör.

Använd bryggsocker

Bryggsocker fungerar bättre vid jäsning. Att köpa dextros i butiken är ingen ide. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Om man använder socker så får man till en alkoholhalt. Om man vill ha svagare öl ska man minska på jäst och socker. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. druvsocker dextrosol Om man häller på mer så blir det mer cider av det hela.

Det är inte ovanligt att ölet blir tunnare med sockret. Prova dig fram om du är osäker.

dextros

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Spara pengar och handla online.

På webben kan du läsa på i olika ölforum.