Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Vissa virus kan göra att vi mår illa och att vi spyr.

handdesinfektion

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Många började då se över sitt virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Du kan köpa det i pulverform också. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Lättare kan det inte vara. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Kanske till och med flera gånger bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Skölj noga. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Det är inte så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är en start.

Alkohol dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukans virus. basala hygienrutiner Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Tvål och vatten räcker långt som metod. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Sprayen kan användas på de flesta ytor. Det här kan vara lika viktigt som en antibakteriell handtvål! En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Du kan använda sprayen för att undvika smitta. Ha alltid lagret påfyllt.