Så skyddar du dig mot cononavirus och bakterier och virus

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Du kan äta lite C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Du kan spraya det på grönsaker. Det dödar coronaviruset på nolltid.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Corona droppsmittar via luften men det är inte garanterat säkert att använda en mask då du går ut. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Det tog slut direkt. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Andra metoder kan fungera mycket bättre. Det måste vara skonsamt också. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Gör samma rutin för barnen.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Rengör ytor från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Håll dig lung

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. Då kan du vara lugn.