Ta bort mossa på tak kan göra stor skada

Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Ett snyggt tak är viktigt. Takpannor gillar inte mossa.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Om du vet vad du gör så kan du ta bort mossa på tak själv. Dra inte ut på det.

Fundera på om du behöver hjälp med att ta bort mossa på tak eller inte!

Det kan löna sig att anlita någon också. Gillar du inte höjder så kan det vara ett måste att köpa in hjälp.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Fråga personalen vilket medel som du ska använda.

Mossan har ingen chans mot Bensaltensid. Många använder högtryckstvätt i arbetet mot mossan. Använd utrustningen på rätt vis.

taktvätt

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Personalen i butiken vet vilka produkter du behöver för att lyckas. Investera gärna i ett par bra skor. Använd alltid munskydd för medlet irriterar halsen.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Vissa gillar det, andra inte.

Taket måste göras rent

Slarva inte med rensningen av mossa på takpannor. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Sådant är livet.

Du måste rengöra ofta. Gör det ofta.

Utför det rutinmässigt. mossa på tak Enkla medel går utmärkt att använda.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Det håller i 4 år.

Se över annat som kan behöva rustas upp också. Om det är läge att byta pannor och att rensa lite noggrannare i rännorna gör du det på samma gång. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Passa på att byta ut takpannor och underhålla taket

Det är ingen ide att skuta på det. Byt ut det som är trasigt. Det kan bli läckage då. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Se över taket då och då. Var inte rädd för att anlita någon. Du kan eventuellt skicka bilder till en takfirma som kan tala om för dig om du behöver byta ut och renovera eller om det kan förbli som det är.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Planera vad du ska göra innan du gör det. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Oftast räcker det med en stege för att ta bort mossa på tak.

Firmor har specialmedel som de använder. Detta även om du tycker att det känns som ett roligt projekt att ta bort mossan själv.

Ta den tid som du behöver för att förstå hur du kan göra rent på taket utan fara för dig själv och för andra som kanske går förbi där nedanför. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.