Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Vissa saker måste man ju ha. Om man bara har de mest grundläggande varorna hemma så kommer man långt. Att ha bikarbonat hemma är någonting som man inte kan överskatta.

bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfritt.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Ta hand om dig med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Din magsyra har ett lågt PH-värde. bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Huskurerna är många.

Allt som behövs är en tesked av bikarbonatet. Detta gör du innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara rent

Bara det är rent i kök och badrum. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det är skonsamt för miljön. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. I bakpulvret hittar du natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Om man ska baka med bikarbonatet så kan man ta en mindre mängd och ändå få till en bra jäsning. Du kan utan problem halvera det som står.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Juice eller filmjölk fungerar bra. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.