Vi mår betydligt bättre med askorbinsyra som är C-vitamin

Möjligtvis vet du vad C-vitamin är för någonting även om du ej hört talas om askorbinsyra. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock icke detsamma som citronsyra.

Flertal känner till att C-vitaminer är otroligt betydelsefullt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Den som vet med sig icke äta tillräckligt med frukt som innehåller syran kan med fördel nyttja kosttillskott.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns en massa intressant information om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om många väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. askorbinsyra dosering Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Med C-vitamin botar man dock icke så enkelt en förkylning alternativt snuva. Även ifall den kan ha en bra effekt så kan man icke se den som ett botemedel för förkylningar.

Flera uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra medför att ämnet bryts ned. Det kan således vara klokt att ej värma upp mat alltför otaliga gånger om man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Om du har besvär med grönt hår så kan du askorbinsyra handla för att bleka det till normal färg igen. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar leda till bra resultat.

Man kan inte leva utan C-vitamin men det finns också faror

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. Skörbjuggen är icke vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd omedelbart att försvinna via urinen men man ska ändå vara försiktig med att överdriva. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppkomma en farlig reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Ännu så forskas det avsevärt kring C-vitamin och allting pekar på C-vitamin är livsviktigt.

c

Inhandla askorbinsyran genom webben eller I fysisk affär

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma effekt med pulvret som man får genom en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.