Viktiga åtgärder då olika tabletter tillverkas i samma tablettmaskin

I vissa jobb kan man använda samma maskin flera gånger. Tabletter kräver dock en annan tillverkningsmetod.

Det är inte bra om tabletter från olika serier skulle blandas ihop. Även i en tablettmaskin är det viktigt att ingredienserna inte blandas samman.

Tänk på detta när du ska tillverka tabletter

Innan du börjar din tillverkning av tabletter måste du ha rena ytor. Större produktioner kan behöva en lista.

Här kan man passa på att se över om det finns material som fattas. Din tablettmaskin får inte innehåller några rester. Du kan inte ta hygienen för lätt i detta sammanhang.

Ta en ingrediens åt gången. Att jobba metodiskt minskar riskerna. Det är viktigt att inte överproducera. Då kan du inte blanda ihop tabletterna.

Tvätta även de maskiner som inte använts. GMP handlar om god tillverkningssed. Det hindar att misstag uppstår. För att vara på den säkra sidan kan du journalföra det också.

Använd detta under produktionen

Kontrollera alla verktyg innan du börjar tillverka tabletter. Men man får inte glömma bort att människor som ser över processen också är en form av verktyg. Kläder som bärs ska vara väl anpassade till jobbet.

Linne är ett material som är lätt att hålla rent. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Arbetskläderna bör vara sådana att de täcker hela kroppen. Om du tvättar händerna ofta är det bra. Då minskar du uppkomsten av bakterier i medicinen.

När man är klar slänger man bara in kläderna i tvättmaskinen. Vid nästa produktion kan man byta kläder. Men man kan inte tvätta hur som helst. Vissa tvättmedel är farliga att använda då de stannar kvar på kläderna.

Glöm inte bort att skydda dig vid produktionen. Handskarna måste vara av bra kvalitet. De skyddar både den som tillverkar tabletterna och själva tabletten.

Tänk på att använda rätt skor. tablettslagning
Inte bara för att den som ska stå och tillverka tabletterna i en tablettmaskin behöver ett gott stöd. Vissa skor är bättre än andra för detta ändamål.

Droger kan vara känsliga

dragerade

När det kommer till överföringen av produkter är vissa mediciner känsligare än andra. Det kan vara så när man använder levande mikroorganismer. Då måste du ha särskild skyddsutrustning.