Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Viruset finns i flera världsdelar. Just nu vill alla ha rena händer. Kan jag lite på handdesinfektion?

Man undrar ju. Viruset sprider sig snabbt. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

handsprit

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

ytdesinfektion

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. En coronasmitta på det är inte så kul. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Gör så här för att desinficera ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Du måste alltid tvätta händerna. Ha för vana att göra det jämt. Smittan finns runt omkring oss.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. handdesinfektion apoteket Tvätta handtagen lika noga. Så kan du ju inte göra.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Den kan du använda överallt.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det kan minska smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. Handsprit virus blir verkningslöst då. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.